Over Craibosch

Met het vertrek van Tergooi MC komt een prachtige locatie vrij om eindelijk invulling te geven aan de lang gekoesterde wens om een woonzorglandschap te ontwikkelen voor Blaricum en de regio Gooi & Vechtstreek. Per 1 juli 2023 is gestart met de planvoorbereiding voor het terrein en de daarop gelegen gebouwen.

Vanuit de urgente vraag, maar ook vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid, wordt in de tussenliggende periode waar mogelijk tijdelijke huisvesting geboden aan maatschappelijk relevante instellingen en bedrijven. De zorgpartners Tergooi MC, RAV (Regionaal Ambulance Vervoer) en Vivium Zorggroep huren vanaf 1 juli tijdelijk delen van het terrein voor hun activiteiten.

Visie

Onze visie is om een authentiek dorp te creëren dat harmonieert met de omgeving en tegelijkertijd Blaricums unieke karakter behoudt. We streven ernaar om elk aspect, van architectuur tot gemeenschapsruimtes, zo te ontwerpen dat het het rijke erfgoed van Blaricum weerspiegelt en een levendige, duurzame gemeenschap bevordert.

"Naast groene herontwikkeling herontwikkelen we circulaire gebouwen met de nadruk op biodiversiteit, versterking van groene randen en maatschappelijke relevantie."

Bauke Brekelmans

Locatie

De huidige ziekenhuislocatie van Tergooi MC Ziekenhuis in Blaricum ligt op een prachtige locatie. Binnen enkele minuten fietsen ben je in het centrum van Blaricum en ook in Laren, waar een rijk aanbod aan voorzieningen en aantrekkelijke landschappen en parken elkaar in evenwicht houden. De oostkant van het terrein grenst aan de heide en is een aaneengesloten gebied voor mooie wandelingen en fietstochten. De locatie vormt een ankerpunt in de regio en daarmee voor de omgeving. Een locatie die met respect moet worden behandeld.

Vorig project

Volgend project